Del artikel Print
Danske byer leverer klimaløsninger i verdensklasse

Danske byer leverer klimaløsninger i verdensklasse

Den nye Cities100-rapport sætter Danmark på verdenskortet ved at fremhæve Gladsaxe og København som repræsentanter for nogle af de mest innovative klimaløsninger i verden.

Byer verden over er ramt af stigende antal oversvømmelser og kraftige storme som følge af klimaforandringerne. Der er derfor stigende behov for effektive og holdbare løsninger for at imødekomme de mere ekstreme vejrforhold i byerne.

I rapporten Cities100, som er udgivet af C40 og Sustania med støtte fra Realdania, er både København og Gladsaxe repræsenteret i kategorien "klimatilpasning". I Gladsaxe Kommune har man formået at klimatilpasse et stort område i Høje Gladsaxe, som har skabt bedre vilkår for områdets plante- og dyreliv samt gjort området mere attraktivt for sports- og fritidsaktiviteter. 

I Københavns Kommune har man oprettet et vidensdelingssamarbejde med New York City for at løse fælles problemer forårsaget af ekstremt vejr. For eksempel bruger New York Københavns metoder mod skybrudsoversvømmelse, hvor Købehavn får inspiration fra New Yorks kystsikring. 

 

Du kan læse Cities100-rapporten her.