Del artikel Print
Kyst- og klimarejsehold tager på Danmarksturné

Kyst- og klimarejsehold tager på Danmarksturné

Alle landets kommuner kan nu møde Miljø- og Fødevareministeriets nye rejsehold. Rejseholdet skal vejlede kommunerne om beskyttelse mod oversvømmelse og kysterosion. Det første af en række regionale møder bliver afholdt onsdag i Greve.

Landets kommuner skal i højere grad kunne få faglig støtte og vejledning til at ruste sig mod oversvømmelser og nedbrydning af kysterne. Derfor sender miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu sit Rejsehold ud på Danmarksturné, hvor alle landets kommuner er inviteret til otte regionale møder.

 

- Så sent som i går aftes var vi vidner til endnu en storm, der fik vandstandene til at øges. For at blive bedst muligt beskyttet mod de øgede mængder vand, som vi så så sent som i går aftes med stormen Ingolf, skal vi handle nu. Ekstremnedbør, kraftigere storme, stigninger i havspejl og grundvandsspejl vil udfordre os. Hvis ikke opgaven gribes rigtigt an, vil vi opleve flere oversvømmelser og hurtigere kystnedbrydning. Derfor er vi nu klar med et Rejsehold, som kan vejlede kommunerne om, hvordan vi kan beskytte os bedre, og hvordan vi får iværksat de bedste løsninger, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

 

På de regionale møder vil kommunerne kunne møde Rejseholdets faglige eksperter fra Miljøstyrelsen og Kystdirektoratet. De vil bl.a. give eksempler på, hvordan man kan skabe løsninger, der håndterer forskellige kilder til oversvømmelse og præsentere værktøjer til klimatilpasning.

 

- Det kan være svært at komme fra plan til handling på tværs af kommunegrænser og fagområder. Rejseholdet vil inspirere og støtte kommunernes samarbejde og vejlede dem om muligheden for helhedsløsninger med nabokommunerne, siger Esben Lunde Larsen. 

Ud over de regionale møder, kan kommunerne også tage kontakt til rejseholdet, hvis de ønsker vejledning til konkrete projekter. På både www.klimatilpasning.dk og www.kyst.dk 

kan kommunerne finde information om, hvad rejseholdet kan hjælpe med.

 

Fakta:

 

Rejseholdet afholder møder med en lang række indbudte kommuner i løbet af november 2017:

 

  • Den 1. november i Greve
  • Den 2. november i Roskilde
  • Den 3. november i Næstved
  • Den 7. november i Odense
  • Den 8. november i Herning
  • Den 9. november i Randers
  • Den 10. november i Aalborg 
  • Den 16. november på Bornholm 

 

Kilde: www.mfvm.dk