Del artikel Print
Sådan kan vi bo ved kysten

Sådan kan vi bo ved kysten

En gruppe amerikanske studerende har udviklet et hus, der kan klare klimaforandringerne, så man fortsat kan bo ved kysten.

Ideen bygger grundlæggende på tanken om, at borgere i stedet for at flytte væk fra kysterne derimod kan bosætte sig i en ny slags huse, der kan klare fremtidens klimaforandringer. Samtidig er meningen med projektet, at boligerne skal være økonomisk tilgængelige for den almindelige borger.

 

Huse ved kysterne risikerer i fremtiden at blive ramt af voldsommere storme og potentielt stigende have. De kystsikre huse skal kunne modstå disse risici og være både vandtætte, modstandsdygtige over for storm og selvforsynende.

 

Der er etableret solpaneler på taget samt på skodder, som har til formål at stormsikre huset. Dette skal sikre, at huset i forbindelse med en storm fortsat kan have strøm, da panelerne på stormskodderne ikke er tilknyttet elnettet.

 

Samtidig er huset forsynet med vandtætte paneler og såkaldte ”pop-up-paneler”, der skal give huset en ekstra beskyttelse og kan klare vandstigninger op til 1,5 meter.

 

Huset består af to værelser, badeværelse samt køkken og stue.  

 

'SURE HOUSE', som det klimasikre hus kaldes, er udviklet af studerende på Stevens Institute of Technology i New Jersey i USA. Instituttet vandt konkurrencen Solar Decathlon 2015, som er arrangeret af det amerikanske energiministerium.

 

Kilde: Ing.dk