Del artikel Print
Skt. Kjelds Kvarter på Østerbro får Københavns nye klimakarré

Skt. Kjelds Kvarter på Østerbro får Københavns nye klimakarré

Med udgangspunkt i fire bærende visioner skal den nye klimatilpassede boligkarré afspejle ønsket om et klimatilpasset København, hvor Skt. Kjelds Plads kan stå som forbillede for mange andre storbyer i Europa.

Skt. Kjelds Kvarter på ydre Østerbro er udnævnt til at blive Københavns nye klimatilpassede kvarter, og byfornyelsen er allerede i gang. Den nye klimakarré skal stå som et foregangsprojekt for København samt resten af Europa. Projektet skal skabe et samlet billede af mulighederne for et bæredygtigt og klimatilpasset København.

 

Med klimakarréen er der derudover fokus på energirenovering, og i forhold til klimatilpasning derudover et særligt fokus på håndtering af regnvand. De nye initiativer for regnvandshåndtering skal skabe bedre boliger og gårdmiljøer. Det sker på baggrund af de voldsomme skybrud, som blandt andet Skt. Kjelds Plads tidligere har lidt meget under, samt København Kommunes ønske om at håndtere mere regnvand lokalt.

 

Projektet bygger på erfaringerne fra byfornyelsen i Hedebygadekareén på Vesterbro, og ifølge Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell kan Skt. Kjelds Kvarter generelt og det aktuelle projekt blive en stor inspiration for resten af byen. Projektet udføres af Henning Larsen Architects i samarbejde med borgerne i området og Københavns Kommune.  


Kilde: Byggecentrum.dk og Henning Larsen Architects