Del artikel Print
Kæmpe faskine skal holde Niels Bohr Bygningen tør

Kæmpe faskine skal holde Niels Bohr Bygningen tør

I øjeblikket graves en af landets hidtil største regnvandsfaskiner ned ved Københavns Universitets nye bygning.

14 HT-busser på én lang række og i to lag. Så meget fylder den nye regnvandsfaskine, der netop nu graves ned ud for Niels Bohr Bygningen på Københavns Universitet.

Faskinen har en volumen på 1305 kubikmeter, er 63 meter lang, 8 meter bred og 2,5 meter høj og består af flere end 4500 faskineblokke, der leveres på 15 store lastbiler, efterhånden som byggeriet skrider frem. Den indgår som et helt centralt element i klimasikringen af Niels Bohr Bygningen, der rummer nye laboratorier, kontorer og undervisningslokaler til Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

 

Faskinen bliver placeret ud for bygningens store forskerkælder, hvor en lermembran langs væggen skal sørge for, at store mængder regnvand fra for eksempel skybrud trænger ned i jorden og ikke ind i kælderen.

 

”I OKNygaard har vi nedgravet utallige regnvandsfaskiner, men det her er ubetinget den største, vi har arbejdet med, så det er en sjov opgave”, siger Henrik Vittrup, projektleder hos OKNygaard, der står for klimasikringsentreprisen på byggeriet.

”Faskinens dele fylder ret meget på byggepladsen, og det er imponerende at tænke på, at det hele bliver gravet ned i jorden. Hvis man er i området, vil jeg helt klart anbefale, at man slår et smut forbi byggepladsen og ser ind over hegnet. Det er de mange store sorte blokke, man kan se toppen af, der bliver til faskinen”, siger Henrik Vittrup.

 

Niels Bohr Bygningen forventes at stå klar ved årsskiftet 2016/17.

 

Kilde: Licitation.dk

Illustration: Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Christensen & Co.