Del artikel Print
Danske cleantech-virksomheder skal indtage New York

Danske cleantech-virksomheder skal indtage New York

Mandag den 22. september blev et nyt kontor åbnet i New York. Kontoret skal fremme samarbejdet mellem danske cleantech-virksomheder og det amerikanske marked.

Danish Cleantech Hub er et nyt kontor støttet af Dansk Industri og State of Green, som skal bygge bro mellem danske cleantech-virksomheder og det amerikanske marked.

 

I kølvandet på den store storm Sandy der i 2012 ramte New York, er klimatilpasning et højaktuelt emne i byen.

 

Et af de politiske mål for New York er at reducere energiforbruget og samtidig gøre byen mere modstandsdygtig over for fremtidige skiftende vejrforhold, og derfor er der behov for et initiativ som Danish Cleantech Hub.

 

"New York har en masse at lære fra Danmarks årelange tradition i cleantech-løsninger. Vi er derfor taknemmelige for, at Danish Cleantech Hub har gjort denne udstilling mulig. Det er virkeligt et visuelt udtryk for det tætte samarbejde af grønne og vedvarende løsninger mellem NYC og Danmark", fortæller Kyle Kimball, der er præsident for NYC Economic Development Corporation.

 

Kontoret skal fungere som en platform, hvori danske virksomheder kan få adgang til et omfattende netværk af New Yorks største kunder både i den offentlige og private sektor. Herved får kontoret i første omgang rollen som formidler mellem de danske virksomheder og kunderne i New York.

 

Initiativet skal dog ikke begrænses til New York. Set i lyset af de mange amerikanske storbyer der igennem de seneste år har været ramt af ekstreme og skiftende vejrforhold, forventes det, at kontorer i andre byer vil blive opført i fremtiden.

 

"Der er ingen tvivl om, at det ikke kommer til at stoppe med New York. Andre amerikanske storbyer vil givetvis følge efter", fortæller Kinga Valeria Szabo, leder af DI's kontor i USA.

 

 Kilde: di.dk