Del artikel Print
Har du en god ide til at mindske vandskader?

Har du en god ide til at mindske vandskader?

Hver sjette danske husstand blev i 2013 ramt af en vandskade. Årsagen til de mange skader kan både være utætte vandrør, skybrud eller noget helt tredje. Men uanset hvad er det både dyrt og ubehageligt.

For at komme vandskaderne til livs har forsikringsselskabet Codan og Teknologisk Institut udskrevet en idekonkurrence, der skal bringe alle gode ideer til tiltag i spil. Konkurrencen løber frem til 1. december 2014, og alle kan deltage.

 

Vinderne af konkurrencens bedste ideer får et rejsegavekort, og hvis ideen har et stort potentiale, kan den blive realiseret med hjælp fra Teknologisk Institut.

 

Omkostningerne ved vandskader er store, og innovative løsninger vil kunne spare mange penge både nu og i fremtiden, hvor intensiteten af skybrudene vil stige.

 

"Vi har for alvor mærket klimaforandringer de seneste år, hvor boligejere har oplevet at stå i vand til knæene, og folk har mistet værdifulde ejendele i oversvømmede kældre. Derfor har Codan fokus på initiativer, som kan være med til at forebygge vejrrelaterede skader - det gælder blandt andet denne idékonkurrence sammen med Teknologisk Institut", siger Pernille Dahl, som er produktspecialist hos Codan til BygTek.

 

Ideerne vil blive vurderet ud fra de følgende kriterier:


1. Din idé skal løse et problem forårsaget af vandskader som følge af rørskader eller kraftig regn.

2. Din idé skal hjælpe flest mulige borgere.

3. Din idé bliver vurderet ud fra dens nyhedsværdi, om det er muligt at realisere den, og om den har et markedspotentiale.

4. Vinderen indvilliger i en præmieoverrækkelse med Codan og Teknologisk Institut samt medvirken i efterfølgende formidling af resultatet af konkurrencen. 

 

Deltagere til konkurrencen kan få hjælp til at udvikle deres ideer på to workshops med eksperter fra Codan og Teknologisk Institut på workshops i Aarhus og Taastrup den 12. november 2014.

 

Tilmelding og information om workshops og konkurrence kan findes via linket til højre.