Del artikel Print
Obama annoncerer 1 milliard dollar til klimatilpasning

Obama annoncerer 1 milliard dollar til klimatilpasning

I forbindelse med den værste tørke i Californien siden 1977 er den amerikanske præsident Obama rejst til staten for at annoncere en ny klimatilpasningsfond på 1 milliard dollar.

En historisk tørke truer i øjeblikket mere end 90 % af staten Californien i USA. Ikke siden 1977 er der blevet målt så lidt regn, og det truer vand- og fødevareforsyningen for en befolkning, der er vokset med 15 millioner siden dengang. Tørken har givet anledning til en betydelig hjælpepakke fra den føderale administration og et besøg fra præsident Obama.

 

Obama annoncerede i en tale i Fresno i Californien, at han i sit budgetforslag for 2015 vil fremsætte et forslag om at oprette en klimatilpasningsfond, en "climate resilience fund", på 1 milliard dollar. Fonden skal være med til at forske i fremtidens klimaforandringer og bidrage til at forberede udsatte lokalsamfund på et stadig mere tørt og ustadigt vejr. Det er også et mål at udvikle nye innovative teknologier og at styrke infrastrukturen mod de kommende klimaforandringer.

 

Initiativet skal ses som respons på de mange voldsomme vejrfænomener, der de senere år har ramt i USA. Fonden er et tiltag udover de midler og initiativer, som blev lanceret med præsidentens klimaplan i juni 2013. Budgettet, inklusiv klimatilpasningsfonden, skal dog først godkendes af den amerikanske kongres.