Del artikel Print
Klimapris-penge går til skole i Klimakvarter

Klimapris-penge går til skole i Klimakvarter

Københavns borgerrepræsentation giver 745.000 kr. til at skabe en klimatilpasset skolegård på Østerbro. Pengene kommer fra den globale designpris, INDEX Award, som Københavns Kommune sidste år vandt for sin klimatilpasningsplan.

"Klimatilpasningen i København handler om byens fremtid. Om hvordan vi skal lede vand fra skybrud ud i havnen og samtidig bruge det til at skabe nyt byliv med træer, grøfter og kanaler. Det handler om at bruge regnvandet som en ressource. Derfor er det så rigtigt, at vi sender præmiepengene fra klimatilpasningsplanen til en skole på Østerbro, så børn via leg kan lære om regnvandets ressourcer. De er fremtidens københavnere", siger Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell.

 

De 745.000 præmiekroner går til en klimatilpasset skolegård på Kildevældsskolen, der ligger i Københavns klimakvarter på Østerbro. I Klimakvarteret håndterer København udfordringen med klimaforandringernes stigende regn på en måde, så man skaber mere interessante og oplevelsesrige gader, pladser og nu også skolegårde.

 

Skolegården bliver til et leg- og læringsrum, hvor børn kan lære mere om vand, regnmængder og klimaforandringer. Der skal nu tegnes på, hvordan skolegården i praksis kan blive et sådan leg- og læringsrum, som for eksempel kunne blive grønnere og få bakker og fordybninger.

 

Et eksempelprojekt til inspiration for andre
Ansvaret for udviklingen af skolegården ligger hos Områdefornyelsen Skt. Kjelds kvarter i samarbejde med skolen og Klimakvarters øvrige partnere.

 

"Der er stor interesse blandt borgerne i Skt. Kjelds Kvarter for arbejdet med klimatilpasning. Rigtig mange borgere har været engageret i alt fra byhaver til grønne tage, og vi arbejder for, at det nye kulturcenter ved Kildevældsskolen får et fokus på bynatur og bæredygtighed. Derfor er det super godt, at Kildevældsskolen nu får penge til at gøre skolegården til et eksempelprojekt for, hvordan vi kan bruge regnvand til at skabe oplevelser for eleverne på Kildevældsskolen og for borgerne i Skt. Kjelds Kvarter," siger Mads Faber Henriksen, styregruppeformanden for Områdefornyelsen i Skt. Kjelds Kvarter.

 

Kildevældsskolens leder er glad for, at Københavns Kommune har valgt at bruge 745.000 kroner på en klimatilpasset skolegård.

 

"Det er spændende, at skolegården bliver indrettet på en måde, hvor regnvandet er synligt og kan bruges som en ressource. Skolegården bliver et 'læringsrum' - for eleverne på Kildevældsskolen og for borgerne i Skt. Kjelds Kvarter," siger skoleleder af Kildevældsskolen Jørgen Bang.

 

Arbejdet med skolegården går i gang nu og løber hen over foråret. Skolegården forventes at være færdig i starten af 2015.


Kilde: Klimakvarter.dk