Del artikel Print
Rapport: Global opvarmning årsag til ekstrem regn og hede i USA

Rapport: Global opvarmning årsag til ekstrem regn og hede i USA

En ny rapport udgivet af Det Hvide Hus slår fast, at klimaforandringer er menneskeskabte og allerede har alvorlige konsekvenser for USA.

Klimaforandringer har alvorlige konsekvenser for menneskelig sundhed, miljøet og ikke mindst økonomien. Sådan lyder konklusionerne i en ny rapport udgivet af Det Hvide Hus.

 

Det er den tredje klimarapport, der kommer fra den amerikanske regering, og det står klart, at ekstreme vejrforhold er blevet mere almindelige over de seneste 50 år, skriver blandt andet BBC.

Kraftige regnskyl, ekstrem varme og stigende vandstande skader infrastrukturen. Og det bliver ifølge rapporten kun værre de næste årtier.

 

En anden vigtig pointe i rapporten er, at klimaforandringerne hovedsageligt er drevet frem af menneskelig aktivitet. Den pointe blev også slået fast med 95 procents sikkerhed i FN's seneste klimarapport. Forskerne bag rapporten peger blandt andet på, at mængden af ekstrem nedbør i nogle områder er steget med 71 procent mellem 1958 og 2012, mens andre områder kun har set en stigning på 5 procent. Det tyder på, at klimaforandringer er dybt unaturlige og derfor menneskeskabte, lyder det fra forskerne.

 

Klimaforandringer tager dog ikke kun form af ekstrem nedbør. Ifølge rapporten har den menneskelige indflydelse på vejret fordoblet forekomsten af ekstrem varme.

 

Forskerne fremhæver både Texas og Oklahoma, som i sommeren 2011 oplevede rekordhøje temperaturer. Temperaturen blev så høj i byområder, at det var umuligt for natten at nedkøle jorden. Det varme vejr øger risikoen for skovbrande og sætter en dæmper på landbrugets produktion.

 

Rapportens forfattere håber, at den giver præsident Barack Obama tilstrækkelig ammunition til at regulere udslip af drivhusgasser.

 

Kilde: Ingeniøren (ing.dk)