Del artikel Print
Nyt webværktøj hjælper husejere til klimatilpasning

Nyt webværktøj hjælper husejere til klimatilpasning

VisAdapt er et nyt webværktøj, udviklet af en række nordiske universiteter og pensionsselskaber, der skal hjælpe den enkelte husejer til bedre klimatilpasning af hjemmet.

På baggrund af husets adresse og nogle enkelte oplysninger om bygningen kommer VisAdapt med konkrete anbefalinger til husejeren. Værktøjet spørger blandt andet til, om huset har en kælder, hvilket materiale taget er lavet af, og om der er fliser og asfaltbelægninger på grunden.

 

”Der er som udgangspunkt ikke tale om ny information om klimaforandringer eller klimatilpasning, men fordelen ved dette her er, at man kan se det blive koblet til ens adresse og oplysninger om ens hus,” fortæller ph.d.-studerende og adjunkt på School of Business and Social Sciences på Aarhus Universitet, Anne Gammelgaard Ballantyne.

 

Udover de konkrete råd til boligejerne viser VisAdapt også ændringer i klimaet og risici for lokalområdet såsom ændret nedbørsmængde og temperaturstigninger over de kommende 50 år.

 

Klimamodellerne til beregning af det fremtidige klima er lavet af det svenske meteorologiske og hydrologiske institut, og selve værktøjet er blevet til i et samarbejde mellem Linköpings Universitet, Norges Universitet for Videnskab og Teknologi samt Aarhus Universitet.

 

Kilde: ing.dk