Del artikel Print
Sandy-ofre må bygge huse på pæle

Sandy-ofre må bygge huse på pæle

Efter at orkanen Sandy ramte den amerikanske østkyst, er prisen på forsikringer steget voldsomt.

Byg dit hus på pæle. Det kan blive løsningen for indbyggere på den amerikanske østkyst, der blev ramt af orkanen Sandy i 2012. Titusinder af husejere, der allerede har lidt under orkanen, har nu fået stillet et ultimatum af deres forsikringsselskab: Få hævet huset eller betal en oversvømmelsesforsikring, som kan koste mere end 20.000 dollar årligt, svarende til ca. 110.00 kroner. Det er en udgift, mange beboere ikke har råd til:

 

"Vi står over for noget, vi ikke kan overskue", siger 52-årige Kevin Faller, der er politibetjent fra Toms River i New Jersey.

 

Ud over at mange af de ramte beboere har tabt ejendomsværdi på deres huse, skal de nu muligvis hæve deres huse på pæle for ikke at blive oversvømmede igen under fremtidige storme.

 

"Men vi håber, at Sandy har skabt bevidsthed om risikoen for, at det kan ske igen", siger Bill McDonnell, der er leder af FEMA, det amerikanske katastrofeberedskab i New Jersey. Bill McDonnell håber også, at husejerne vil "afhjælpe deres boliger til at blive mere modstandsdygtige."

 

"De skal måske bruge flere penge nu, men de vil i sidste ende opleve mindre ødelæggelser på deres ejendomme, siger han".

 

Omkring 365.000 hjem i New Jersey og 20.000 i New York blev beskadigede eller helt ødelagt under orkanen sidste efterår.

 

Kilde: dr.dk