Januar

Roskilde tager våd udfordring op

29. januar 2013
Roskilde Kommune præsenterer en samlet plan for skybrudssikring og regnvandshåndtering. Roskilde bliver dermed en af de første kommuner, der leverer en klimatilpasningsplan efter regeringens forskrifter.

Aktive borgere vil af med vand i kældrene

28. januar 2013
Grundejerne omkring Bangsbo Plads i Vanløse i København har selv igangsat to store projekter for at undgå vand i kælderen ved næste skybrud. Erfaringerne skal komme hele København til gode.

Afkobling af regnvand er populært i Middelfart

26. januar 2013
Middelfart Spildevand har betalt omkring 2,5 millioner kroner til borgere, der nu afleder deres regnvand selv.

Klimatilpasning kan finansieres med takstmidler

25. januar 2013
Det bliver nu muligt for kommuner og vandselskaber at finansiere klimatilpasningsinitiativer over vandtaksterne. Det besluttede et bredt flertal i Folketinget torsdag.

Københavnske skoler skal klimatilpasses

25. januar 2013
Efter det voldsomme skybrud i juli 2011 skal alle større renoveringer af bygninger i Københavns Kommune have klimatilpasning med som fast parameter.

Refleksmaling nedsætter nedkølingsbehov

18. januar 2013
Sydjysk familiefirma er lykkedes med at skabe kvalitetsprodukter til klimatilpasning, der eksporteres i stor stil. Ny maling reflekterer sollys og nedsætter behovet for nedkøling af huse til gavn for klimaet.

Besøgstal for Klimatilpasning.dk eksploderede i 2012

15. januar 2013
Efter blandt andet lanceringen af en række interaktive værktøjer og en højt profileret borgerkampagne er antallet af brugere på klimatilpasning.dk næsten fordoblet i 2012.

HOFOR sætter fokus på klimatilpasning

15. januar 2013
Nyt forsyningsselskab vil sikre mod følgerne af skybrud og klimaforandringer.

København inspirerer New York med smarte løsninger

14. januar 2013
Overborgmester Frank Jensen skal stå i spidsen for globalt storbynetværk om grøn vækst – og lære newyorkerne at sikre sig mod klimaforandringer.

Udvikling af klimaløsninger i tætte byområder

10. januar 2013
Realdania har afsat 60 millioner kroner til et projekt, som skal hjælpe danske virksomheder med at udvikle klimatilpasnings-produkter i tætte byområder.
Viser 1 - 10 ud af 10