December

Landsplan-redegørelse 2013 er på gaden

21. december 2013
Regeringens første landsplanredegørelse er på gaden. Den skal skabe vækst og grøn omstilling i hele Danmark

Efteruddannelse i klimatilpasning og grøn vækst

20. december 2013
Københavns Universitet udbyder to kompetencegivende kurser til foråret, hvor klima og håndtering af regnvand er i fokus.

Nu skal kulturarven sikres mod storm og højvande

20. december 2013
Fredede bygninger og fortidsminder skal beskyttes mod stormfloder og andre oversvømmelser. Men kun i visse områder.

Nye aftaler om kystbeskyttelse langs Vestkysten

19. december 2013
Fire kommuner på strækningen mellem Lodbjerg og Nymindegab og Kystdirektoratet har netop indgået en fem-årig fællesaftale om kystbeskyttelse. Hertil har Varde Kommune og Kystdirektoratet indgået en aftale om kystbeskyttelse på en strækning ud for Blåvand.

Ti kommunale planer for klimatilpasning

18. december 2013
Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet har udgivet en rapport om ti kommuners arbejde med klimatilpasningsplaner.

Få del i New York’s hastigt voksende cleantech-marked

17. december 2013
Har du interesse i at sælge grønne løsninger til New York? I dag går starten på en nyopstartet klynge betegnet Danish Cleantech Cluster.

Udvidet havn bliver stormsikret

16. december 2013
Tidligere på måneden blev entreprisen for udvidelsen af Vedbæk Havn underskrevet. I planerne er voldsomt vejr tænkt ind.

Kommuner knokler for klimatilpasningen

13. december 2013
I løbet af få måneder vil alle kommuner have en klimatilpasningsplan. Miljøministeren er klar med digitalt kort, der viser status i hele landet.

Højvandsskærm sikrer Lemvig mod Bodils hærgen

12. december 2013
Stormen Bodil ramte hele landet hårdt, men mange havnebyer blev særligt slemt ramt af den medfølgende stormflod. I Lemvig blev stormflodsskaderne begrænset af en netop færdigbygget højvandsskærm.

Rigshospitalet sikres mod skybrud

10. december 2013
Området omkring Fælledparken blev ramt af omfattende oversvømmelser, da det store skybrud ramte København tilbage i 2011. Københavns Kommune er nu gået foran for at etablere sænkede fodboldbaner, der skal være med til at forhindre fremtidige oversvømmelser på Rigshospitalet
Viser 1 - 10 ud af 11