August

København vinder global designpris

30. august 2013
Designprisen INDEX: Award 2013 er gået til Københavns Kommune for ambitiøs klimatilpasningsplan.

Odense gør sig klimaklar

29. august 2013
Odense skal klimatilpasses, så byen er rustet til at modstå skybrud og havvandstigninger.

USA får Task Force for Klimatilpasning

28. august 2013
Som direkte konsekvens af orkanen Sandy, der hærgede den amerikanske østkyst og en række caribiske østater i efteråret 2012, har de amerikanske myndigheder etableret en task force, der skal komme med forslag til genopbygning af de ramte områder og til, hvordan lignende katastrofer kan forebygges i fremtiden.

Trods tør sommer boomer salget af regnvandsanlæg

27. august 2013
Anlæg til lokal afledning af regnvand, de såkaldte LAR-anlæg, blomstrer, selv om sommeren har været den tørreste siden 2000. Antallet af skybrud er blandt andet forsvindende lavt i forhold til 2010.

Få styr på regnvandet med BoligWizard

22. august 2013
Naturstyrelsens populære værktøj BoligWizard har fået en ny funktion. Nu kan du se, hvordan du kan aflede dit regnvand på grunden, når du renoverer eller bygger nyt.

Aarhus får mere ud af regnvandet

19. august 2013
Aarhus Kommune vil have mere af regnvandet til at sive tilbage til grundvandet, hvor det gør mere gavn, end når det udledes direkte til havet.

Vanløse klimatilpasser

15. august 2013
Der er både private og kommunale klimatilpasningstiltag i gang i Vanløse. Lokaludvalget har indledt et internationalt beredskabssamarbejde - og nu opretter grundejerne et LAR-sekretariat for København og omegn med adresse i Vanløse.

Dyr og planter kan ikke følge med klimaforandringer

14. august 2013
Klimaet vil forandre sig mindst ti gange hurtigere, end det har gjort, siden dinosaurerne uddøde. Så hurtigt kan økosystemer ikke tilpasse sig, konkluderer forskere fra Stanford University.

Nyt projekt skal udnytte regnen i byerne

13. august 2013
Nyt projekt med støtte fra Realdania skal udnytte regnvand til at skabe livskvalitet og gøre det attraktivt at bo i byen.

Klimaforandringer truer nordamerikanske elge

12. august 2013
Varmere vintre i en række af de nordligst beliggende amerikanske stater har medført en eksplosiv stigning i antallet af flåter. Det påvirker særligt de lokale bestande af elge, idet disse store dyr kan blive angrebet af så mange flåter, at blodmangel og sult tager livet af dem.
Viser 1 - 10 ud af 11