April

Realdania støtter klimatilpasning i Middelfart

29. april 2013
Byudvikling gennem klimatilpasning – det er mantraet for Danmarks nye storstilede klimatilpasningsprojekt i Middelfart. Et partnerskab bestående af Realdania, Middelfart Kommune og Middelfart Spildevand vil sikre, at fremtidens store mængder regnvand kan håndteres på overfladen.

Ny næring til hovedstadens grønne fingre

25. april 2013
Den nye Fingerplan lægger op til et grønnere hovedstadsområde. Fingerplanen er en ramme for den kommunale planlægning og beskytter blandt andet de grønne områder ved byerne mod byudvikling og store tekniske anlæg.

Ida Auken: Mere vild natur i byerne

19. april 2013
Idékatalog skal inspirere kommuner, boligforeninger og virksomheder til at slippe mere natur ind i byen, så byerne både bliver grønnere, men også bliver bedre til at opsuge regnvand.

Klimarejsehold har besøgt halvdelen af kommunerne

19. april 2013
Vejledning, sparring og diskussioner har skubbet klimatilpasningen i gang. 49 af kommunerne har haft besøg af Miljøministeriets klimarejsehold.

Klimasikring giver rabat på forsikringen

17. april 2013
Boligforsikringen kan nu blive billigere for alle de husejere, der får et af Miljøministeriets gratis klimatjek. Forsikringsselskabet Alm. Brand er klar til at give kontant rabat.

Ny rapport udpeger trusler mod Danmark

10. april 2013
Beredskabsstyrelsen har netop udgivet rapporten Nationalt Risikobillede, hvori man forsøger at udpege de ti største fremtidige trusler mod Danmark. Konsekvenserne af klimaforandringerne er også her i fokus, idet to af de ti trusler er hhv. orkaner/stormfloder og kraftig regn/skybrud.

Ny uddannelse i klimaforandringer

8. april 2013
Københavns Universitet (KU) tilbyder nu ny tværfaglig kandidatuddannelse om klimaforandringer og deres konsekvenser

Nyt værktøj - LandbrugsWizard

2. april 2013
Naturstyrelsen er nu klar med endnu et værktøj i kampen for klimatilpasning og et Danmark der er mere robust overfor ekstremvejr. Denne gang er det landmændene, der med værktøjet LandbrugsWizard får en hjælpende hånd.

Klimaekspert besøger beboere på Frederiksberg

2. april 2013
Selv om man både kan få støtte og rådgivning til at lave klimatilpasning, er der for få, der benytter sig af tilbuddet. Derfor vil Frederiksberg Kommune nu opsøge de borgere, der er mest udsatte ved skybrud.
Viser 1 - 9 ud af 9