Del artikel Print
Kombineret skaterpark og regnvandsanlæg er åbnet i Roskilde

Kombineret skaterpark og regnvandsanlæg er åbnet i Roskilde

Roskilde har fået et trækplaster i international verdensklasse. Miljøminister Ida Auken åbnede for nyligt Rabalder Parken på Musicon-grunden. Parken sætter nye standarder for kombination af klimatilpasningstiltag og specialiserede rekreative anlæg.


Det helt unikke ved Rabalder Parken er, at selvom området primært er et anlæg til afledning af regnvand, så udgør det samtidig en skaterpark for børn og unge. Et sådant anlæg findes ingen andre steder i verden og Roskilde vil således for fremtiden have endnu en attraktion at brande sig med.

Ideen bag anlægget er, at området under skybrud vil udgøre en række regnvandsbassiner, der tilsammen kan rumme op mod 23.000 kubikmeter vand. Vandet vil således blive holdt tilbage i bassinerne, så naboejendommene undgår oversvømmede veje og kældre.
Når der ikke falder så store mængder nedbør, vil området derimod som omtalt være en skaterpark, åben for alt fra skateboards og BMX-cykler til grillfester.

Parken blev åbnet ved et stort anlagt arrangement torsdag den 30. august, hvor blandt andre miljøminister Ida Auken deltog. Hun var meget positiv over projektets evne til at pleje såvel kommunale som rekreative interesser. I sin indvielsestale sagde hun blandt andet:

"Jeg er så stolt over at bo i et land, hvor vi forstår at gøre klimaforandringerne så sjove som her. Vi skal lære at leve med vandet på en ny måde, og Rabalder Parken er et super fantastisk eksempel på, hvordan det kan gøres".

Kilde: Sjællands Nyheder og Roskilde Avis