Del artikel Print
Miljøministeren i Greve: Smukt, imponerende, intelligent, flot

Miljøministeren i Greve: Smukt, imponerende, intelligent, flot

Der var store roser til Greve under ministerens besøg den 16. januar. Samtidig lancerede Ida Auken nyt værktøj til klimatilpasning

Miljøminister Ida Auken besøgte mandag eftermiddag Greve for at se på klimatilpasning ved Olsbækken. Og ministeren var imponeret:

- Jeg synes menneskeligt set, at dette er mere imponerende end meget andet. Det er smukkere, og jeg synes, at det er flot, at en Konservativ borgmester har været med til at lave sådan noget som dette, sagde Ida Auken med et grin, inden hun blev alvorlig:

- Jeg vil sige bravo til Greve Kommune. Det er godt at se, at Greve er gået fra at være skræmmebillede til forbillede. Før tog man først til Greve, når man skulle se, hvad er var sket med oversvømmelser, sagde hun.

Men nu er kommunen gået forrest for at gennemføre en klimatilpasning af afstrømningssystemer. Det har blandt andet udmøntet sig i nogle engbassiner i naturen som alternativ til betonbassiner, hvor ekstra regnvand langs vandløbet Olsbækken ender, så man undgår oversvømmelser, skriver Sydkysten.

- Den løsning, I har lavet, er intelligent, billigere og har rekreative muligheder. Jeg glæder mig til at fortælle andre kommuner, at de kan tage til Greve og se, hvad det er, I har gjort, sagde hun.

Ida Auken lancerede under sit besøg i Greve det første af en række værktøjer, Klimameteret, som kan hjælpe kommuner til at få et hurtigt overblik over de metoder, der findes til oversvømmelses- og risikokortlægning.

Kilde: www.sydkysten.dk