August

Ny sø reddede Aarhus fra oversvømmelser

31. august 2012
Søndag den 26/8 2012 blev store dele af Midt- og Østjylland ramt af et voldsomt skybrud. Lokalt gav vandmasserne store problemer, men klimatilpasningstiltag som den nyligt genetablerede Egå Engsø viste sin værdi som regnvandsbassin.

Regeringen opretter nationalt testcenter for vandteknologi

28. august 2012
Miljøminister Ida Auken vil oprette testcenter, der skal hjælpe grønne teknologivirksomheder med at få afprøvet deres produkter.

Forsinkelsesbassiner og kloakrenovering for 150 mio. kr. på Frederiksberg

27. august 2012
Et 4.700 m3 stort forsinkelsesbassin skal i fremtiden bores eller udgraves på Frederiksberg for at beskytte lavtliggende områder.

Danske jernbanebroer sikres mod skybrud

27. august 2012
Efter et af danmarkshistoriens største registrerede skybrud og det efterfølgende kollaps af en vandløbsbro og banedæmning ved Adsbøl i Sønderjylland, har Banedanmark nu undersøgt alle vandløbsbroer under jernbanerne i Danmark.

Københavns Kommune offentliggør skybrudsplan

24. august 2012
Store tunneler, kanaler og grønne grøfter skal sikre København mod oversvømmelser fra skybrud i de næste 100 år. Ambitiøs skybrudsplan vil involvere såvel eksisterende som ny infrastruktur

Workshop om klimatilpasning i København

20. august 2012
Københavns Kommune afholder onsdag den 29. august workshop om klimatilpasning for relevante aktører.

Vestamager tæt på sikkert mod stormflod

20. august 2012
Syv kilometer kystdige skal beskytte Vestamager, Ørestad og Øresundsforbindelsen mod stormflod og oversvømmelser. Samtidig åbnes det naturskønne område for byens borgere.

Rejsehold i klimatilpasning er et hit hos kommuner

15. august 2012
Miljøministerens klimarejsehold hjælper i stor stil kommuner over hele landet med at få overblik over klimatilpasningen. Dialog og udveksling af idéer giver kommunerne et forspring i arbejdet med at få klimatilpasningsplaner realiseret.

Oversvømmelser efter skybrud i Vest- og Nordjylland

6. august 2012
Store oversvømmelser flere steder i Aalborg og resten af Vest- og Nordjylland efter voldsomt skybrud mandag formiddag.
Viser 1 - 9 ud af 9