Oktober

Boligkøbere undgår lavtliggende områder

31. oktober 2011
De seneste års skybrud har fået boligkøbere til at undgå lavtliggende områder. Bygningssagkyndige ønsker, at risiko for oversvømmelse indføres i tilstandsrapporten.

Haveselskabet søger kommuner til regnvands-projekt i private haver

31. oktober 2011
Nyt millionprojekt skal teste metoder til lokal afledning af regnvand (LAR) i private haver. Haveselskabet søger kommuner til at formidle kontakten til boligejerne.

Sverige forbyder byggeri i udsatte kystområder

26. oktober 2011
Frygten for havspejlsstigninger får svenskerne til at indføre forbud mod byggeri i lavtliggende områder ud til Øresund.

Storkøbenhavn vil bekæmpe skybrud

18. oktober 2011
17 kommuner i Storkøbenhavn indgår et formelt samarbejde for at forhindre skader, der opstår efter skybrud. Miljøminister nedsætter en hjælpende task force.

Separatkloakering til danske kommuner

13. oktober 2011
Flere kommuner ønsker at udbygge og aflaste det nuværende kloaksystem ved at adskille regnvand fra spildevand. Bornholms Regionskommune har afsat omkring 500 millioner kroner til at renovere og effektivisere øens kloaksystem.

Handlingsplan mod oversvømmelser i Roskilde

12. oktober 2011
Roskilde Kommune vedtager en treårig plan, der skal sikre Jyllinge mod fremtidige oversvømmelser. Den nye handlingsplan omfatter både helt akut indsats og indsats på mellemlangt og langt sigt.

Regeringsgrundlaget 2011

5. oktober 2011
Alle danske kommuner skal have en handlingsplan for klimatilpasning inden for to år. Samtidig skal der oprettes en task force, som skal udarbejde en handlingsplan for klimatilpasning og sørge for hurtig gennemførelse af EU´s oversvømmelsesdirektiv.

Tyskland har styr på regnvandet

4. oktober 2011
Tyske planlæggere er langt fremme med håndtering af regnvand. Omkring Emscher-floden afledes regnvand fra bolig- og industriområder lokalt, og i Hannover er regnvands-håndtering en integreret del af den nye bæredygtige bydel Kronsberg.

Klimatilpasning i Mariagerfjord Kommune

3. oktober 2011
Mariagerfjord Kommune er på vej med en klimastrategi, som både skal tilpasse sig til, og drage nytte af fremtidens klimaændringer.

Klimatilpasning er også subjektiv

3. oktober 2011
For mange handler klimaændringer om temperatur- eller nedbørsændringer. Men tilpasning til klimaforandring handler om meget mere end, hvordan vejret vil ændre sig. Ny norsk forskning fremhæver de subjektive aspekter ved klimatilpasning.
Viser 1 - 10 ud af 10