Juni

Fredensborg Kommune og Realdania i samarbejde om klimatilpasning

24. juni 2011
Oversvømmelser af Usserød Å har for alvor sat gang i klimatilpasningen i Fredensborg Kommune, som nu indgår samarbejde med Realdania om klimatilpasning og nye rekreative områder.

Fredensborg kommune bereder sig på voldsomme regnskyl

21. juni 2011
Hvis dette års danske sommer endnu en gang byder på store mængder nedbør, er Fredensborg Kommune beredt. Kommunen har nemlig indkøbt 3200 sandsække som kommunens borgere i sidste weekend har lagt ud som diger langs Usserød å.

Have & Landskab 2011 med fokus på klima og miljø

20. juni 2011
Mindst 11.000 besøgende vil gæste udstillingen Have & Landskab 2011, som slår dørene op d. 24.-26. august i Slagelse. På udstillingen vil Danske Anlægsgartnere og Skov & Landskab vise nye løsninger, som kan hjælpe med at takle fremtidens øgede nedbør.

Typografer fælder skov

17. juni 2011
Det stadigt varmere klima betyder, at den 4-5 millimeter store typografbille på en god sommer kan nå at sætte en ekstra 3. generation i verden, og det giver både skovfogederne og skovene store problemer.

Professor foreslår klimatilpassede skove

15. juni 2011
Landets hjemmehørende træarter af lokal oprindelse vil ikke give en stabil og bæredygtig skov med de klimaændringer de skal tilpasse, mener professor i skovdyrkning i tidsskriften Skoven.

Kommunerne kæmper med fremtidens vand

14. juni 2011
Øget og mere intensiv nedbør har lagt hårdt pres på de gamle og ofte nedslidte kloakker. Derfor kræver kommunerne gode argumenter, hvis man ønsker at blive koblet på kloaknettet. Vand forbliver et varmt emne i kommunerne, skriver Byggeriets Dagblad.

Nordjyske kommuner etablerer netværk om klimatilpasning

7. juni 2011
Vi må tackle problemerne sammen, sætte fælles mål og melde koordineret ud, siger kommunerne i Nordjylland.

Forskningsprojektet Nordrisk -

6. juni 2011
Om baggrunden for forskningsprojektet

Syddanske kommuner ønsker klimatilpasning

1. juni 2011
Både på øst- og vestkysten er der store klimaudfordringer
Viser 1 - 9 ud af 9