Del artikel Print
Stormrådet opfordrer til kystsikring

Stormrådet opfordrer til kystsikring

Stormrådet opfordrer kommunerne til at sikre landets kyster mod fremtidens klima og ruster ligeledes stormflodspuljen til flere oversvømmelser.

Stormrådet har opgjort antallet af skader som følge af stormfloder de har behandlet i de 20 år, som Stormrådet har eksisteret. Antallet løb op på knap 7000 skader, skriver Fyns Amts Avis.

Efter opgørelsen af skader opfordrer Stormrådet nu kommunerne til at sikre kysterne mod stormfloder. Risikoen for stormfloder bliver nemlig større forudsiger klimaforandringerne.

- Hvis de enkelte kommuner ikke allerede har gjort sig tanker endnu, så er det på tide, at de gør det. For den globale opvarmning betyder mere nedbør, oversvømmelser og kraftigere storme, siger kontorchef Mogens Hansen fra Stormrådet til Fyns Amts Avis.

Stormrådets opgørelse viser, at den vestlige del af Limfjorden har været værst ramt af skader efter stormfloder og dernæst Mols-områdets og Fyns kyster. Dette har betydet en del erstatningssager for Stormrådet og udbetalinger i erstatning fra stormflodspuljen.

- Vi vurderer løbende, hvordan virkeligheden ser ud og hvordan stormflodspuljen har det. Den globale opvarmning betyder, at der skal bruges flere og flere penge, siger Mogens Hansen til Fyns Amts Avis. 

Stormflodspuljen rustes også til flere oversvømmelser
Fra årsskiftet skal alle landets husejere betale en tier mere til deres brandforsikring til dækning af stormflodsskader. Dette svarer til en stigning på 50 procent fra de nuværende 20 kroner til 30 kroner. pr. brandforsikring. Pengene går i Stormrådets kasse og gør, at kassen er klar til at blive brugt, når og hvis der sker stormflodsskader, som klimaforandringerne øger risikoen for, skriver Fyns Amts Avis. 

Kilde: Fyns Amts Avis den 19. oktober 2010, sektion 1, side 1 og 2.