Del artikel Print
Britiske virksomheder tilpasser sig

Britiske virksomheder tilpasser sig

Det britiske UK Climate Impacts Programme (UKCIP) har samlet en række eksempler på hvordan britiske virksomheder tilpasser sig klimaforandringerne

UKCIP er en institution under det engelske miljøministerium, som har til huse i Environmental Change Institute på Oxford University. Deres rolle er at koordinere forskning om konsekvenserne af klimaforandringerne samt at hjælpe beslutningstagere tilpasse sig klimaforandringerne.

Trusler og muligheder
UKCIP har på deres hjemmeside samlet en lang række eksempler på hvordan små og store virksomheder i Storbritannien tilpasser sig klimaforandringerne.

Virksomhederne tænker både på, hvordan klimaforandringerne kan påvirke deres nuværende aktiviteter, fx påvirkning af bygninger, logistik og efterspørgsel af produkter. Men også, hvordan klimaforandringerne kan bane vejen for nye produktnicher, der efterspørges pga. klimaændringer.

Som eksempel fandt den engelske ciderproducentforening fx frem til, at klimaforandringerne ville øge behovet for nye æblesorter og produktionsteknikker for at opretholde en høj produktion, og at stigende el- og vandpriser samt stigende temperaturer ville øge produktionsomkostningerne i forbindelse med køling.

Ud over disse udfordringer kom brancheorganisationen dog også frem til, at det varmere vejr formentlig ville øge 'café-kulturen' i England, hvilket kunne bane vejen for nye produktmarkeder.

Beslutningsstøtteværktøjer
UKCIP har også udarbejdet en række værktøjer, der kan hjælpe institutioner og virksomheder med at vurdere risici og identificere og evaluere muligheder for tilpasning. Værktøjerne tager udgangspunkt i britiske forhold.