November

The Economist: Øget fokus på klimatilpasning

30. november 2010
COP15 førte til en uklar og ikke-bindende aftale. COP16 står for døren og vil højest sandsynligt heller ikke føre til en holdbar aftale om CO2-reduktioner. Derfor bør fokus i stedet rettes mod klimatilpasning, skriver The Economist.

Klimatilpasning er det nye guld i arkitektbranchen

26. november 2010
De danske arkitektledere oplever et markant øget fokus på energioptimering og klimatilpasning både ved nybyggeri og renovering samt mere helhedsomfattende og vidensbaserede løsninger. Dette skriver Politiken.

Nyt 4-årigt program for kystteknik og klimatilpasning

26. november 2010
Kystdirektoratet har igangsat et nyt udviklingsprogram om kystteknik og klimatilpasning.

Haderslev renoverer vandrør for mio. kr.

26. november 2010
Klimaforandringernes tørkeepisoder om sommeren får de mange hundrede kilometer vandrør i Haderslev Kommune til at krakelere i de lerede aflejringer. Vandselskabet i Haderslev må nu investere i fremtidens vandrør. Det skriver JydskeVestkysten.

Borgertopmøde om klimatilpasning i Kalundborg

24. november 2010
Kalundborg Kommune afholder i samarbejde med Teknologirådet et borgertopmøde om klimatilpasninger. Mødet er et led i det store BaltCICA projekt, som kommunen er en del af.

Få op til 500.000 euro til klimatilpasning

23. november 2010
Nyt nordisk finansieringsprojekt "Nordic Climate Facility" står bag konkurrence med to temaer: Klimatilpasning i bymiljøer og vedvarende energi.

Få tilskud til håndtering af regnvand i Bistrup

23. november 2010
Nyt pilotprojekt i Rudersdal Kommune skal komme de øgede regnmængder til livs med tilskud til afledning af regnvand. Samtidigt fremsætter kommunen et krav om nedsivning af regnvand på egen grund ved ny- og tilbygning.

Norsk udredning om klimatilpasning

18. november 2010
En regeringskommission har afgivet betænkning efter to års arbejde. Rapporten udpeger udfordringer og handlemuligheder for den norske regerings indsats på klimatilpasningsområdet.

Opsaml regnvand med faskiner og spar penge

18. november 2010
Beboerne på Høffdingsvej i Valby har fået penge tilbage fra Københavns Energi ved at opsamle regnvandet i faskiner i jorden. Penge som bruges på energibesparende forbedringer i boligforeningen.

Ny rapport: Klimatilpasning i de danske kommuner

16. november 2010
Skov og Landskab udgiver rapport om kommunernes klimatilpasning i Danmark, som giver et overblik over indsatsen for klimatilpasning i de danske kommuner.
Viser 1 - 10 ud af 18