Februar

Skoven har vokseværk

15. februar 2012
Forskere har fundet ud af at skovene i det østlige USA er begyndt at vokse hurtigere. De mener at klimaændringerne er den primære årsag

Nybygget trækvarter indviet i Sverige

26. maj 2011
Sveriges første parkeringshus bygget af træ er indviet i Sverige. Parkeringshuset er en del af et helt kvarter i byen, som er nybygget og helt af træ.

Statsvejene forberedes på klimaændringerne

26. februar 2010
Fremtidens øgede regnmængder indgår i Vejdirektoratets arbejde, når vejanlæg skal planlægges og projekteres. Det skriver fagbladet Byggeteknik

Kartofler rustes til fremtidens klima

26. februar 2010
Fremtidens varmere og tørrere somre kan blive et problem for dyrkningen af kartofler, der er følsomme over for tørke. Nu vil forskere udvikle nye sorter, der er mere velegnede til tørkeforhold.

Kæmpestrømper sikrer de danske jernbaner

19. februar 2010
Flere gange i de seneste år er jernbanedæmninger skredet sammen i forbindelse med ekstremregn. Nu er Banedanmark i gang med en storstilet renovering, det skriver fagbladet Licitationen.

Info-møde om midler til forskning fra DSF

19. februar 2010
Den 16. og 17. marts afholdes informationsmøde om opslag om fremtidens energisystemer samt klima og klimatilpasning fra Det Strategiske Forskningsråd

Skrappere krav til tage efter snevinteren

15. februar 2010
Den lange vinter med store mængder sne har været skyld i mange tagskader og fører nu til krav om skrappere byggeregler.

Miljø i byggeri og anlæg - 2010

15. februar 2010
København Kommune har opdateret retningslinjerne for Miljø i byggeri og anlæg og tilpasset dem Københavns kommuneplan og -klimaplan.

Bølge af vandskader truer

12. februar 2010
Et nyt studie fra universitetet i Bern viser, at risikoen for stormfloder stiger i fremtiden, hvis IPCC’s A2 scenarie bliver virkelighed.

Uden klimasikring vil hustage flyve om ørerne

8. februar 2010
Klimatilpasning af fremtidens tage bliver stadig en nødvendighed, da vi kan forvente 20-30% kraftigere påvirkninger på byggerier fra storme og vindstød.
Viser 1 - 10 ud af 11