Del artikel Print
Nyt grønt tag i Ørestad vinder pris

Nyt grønt tag i Ørestad vinder pris

Nyt stort boligbyggeri i Ørestaden har vundet prisen "Årets bedste grønne tag", for byggeriets store skrå mosbelagte tagsider.

Grønne tage vinder mere og mere plads på toppen af byers store byggerier. Et ud af de efterhånden mange grønne tage, er det nye store boligbyggeri 8Tallet lige ved Kalvebod Fælled, som netop har vundet prisen "Årets bedste grønne tag" for sit skrå mosstag, skriver Politiken.

Byggeriet 8Tallet har 1700 kvadratmeter tagflader belagt med mos, som både bidrager positivt på det miljømæssige plan, men også har en forskønnende effekt for bygningens beboere.

- Taget bidrager ikke kun med miljømæssige fordele, som vi alle kender fra grønne tage, men bidrager også til det visuelle drama og appel af skrånende tage og tagterrasserne imellem, siger Bjarke Ingels, fra tegnestuen BIG, som står bag designet.

Mange grønne tage i København
Flere af de store byggerier i København har fået etableret grønne tage. Samme arkitekt, som står bag 8Tallet har tidligere arbejdet med grønne tage og står bl.a. også bag et andet byggeri i Ørestaden - nemlig VM Bjerget, som også har grønt på taget.

En andelsforening i Birkegade på Nørrebro har en park på toppen, Rigsarkivet har en have på taget, og Nationalbanken har også et grønt tag.

Kommunens politik
Københavns Kommune har også arbejdet ambitiøst med grønne tage i planlægningen. Tidligere på året vedtog kommunen en ambitiøs politik om, at alle nye flade tage på både private og offentlige bygninger med en hældning på under 30 procent skal beplantes med grønne vækster.

Grønne tage
Grønne tage har flere gode miljømæssige effekter og er et effektivt tiltag mod klimaændringerne, når man taler om både de større mængder nedbør og stigende temperaturer, som vil præge fremtidens klima. Grønne tage kan optage regnvand og forsinke afstrømningen, så kloakkerne bliver aflastet. De kan også reducere energiforbruget ved at virke afkølende om sommeren og isolerende om vinteren. Yderligere er de grønne tage til fordel for dyrs og planters trivsel, samt giver muligheder for nye udemiljø til menneskets fordel.

Kilde: Politiken.dk den 19. august 2010.