Del artikel Print
Regulering af Bynke-ambrosie drøftes i EU

Regulering af Bynke-ambrosie drøftes i EU

Efter dansk opfordring drøftes en regulering af den svære allergifremkaldende og invasive art, Bynke-ambrosie, i EU.

Af besvarelserne på to folketingsspørgsmål stillet til fødevareministeren af Folketinges Miljø- og Planlægningsudvalg, fremgår det, at en regulering af den allergifremkaldende og invasive art Bynke-ambrosie, er blevet drøftet i EU. 

Mette Gjerskov, Socialdemokratiets miljø- og klimaordfører har i spørgsmål 574 krævet et øjeblikkeligt stop for import af fuglefrø, der indeholder frø fra den farlige plante. I forlængelse af dette ønskede Mette Gjerskov i spørgsmål 575 en begrundelse for, hvordan det overhovedet kan forekomme, at den allergifremkaldende og invasive Bynke-ambrosie kan importeres til Danmark i vildtfuglefoderblandinger.

Bynke-ambrosien er en invasiv art, som er meget allergifremkaldende hos pollenallergikere. Hidtil har Bynke- ambrosie haft svært ved at sprede sig i Danmark pga. for lave temperaturer, men fremtidens mildere klima vil få plantens frø til at spire nemmere og sprede sig i Danmark. Bynke-ambrosien indføres til Europa via. import af solsikkefrø i fuglefoder. Planten er en ukrudtsplante i solsikkemarkerne og på denne måde er dens frø havnet sammen med solsikkefrøene.