Del artikel Print
Det handler om forsyningssikkerhed

Det handler om forsyningssikkerhed

Klimaforandringerne har påvirket forsyningssikkerheden i elbranchen. Dette har NRGI nu gjort op med og arbejder fortsat med af øge forsyningssikkerheden.

I de seneste år er stormene over Danmark blevet kraftigere og denne tendens vil kun fortsætte i følge de forudsagte klimaforandringer. Dette har sat fokus på forsyningssikkerheden i energibranchen, skriver Århus Stiftstidende.

I 2005 var de østjyste beboere i gennemsnit uden strøm i 261 minutter på grund af skader på el-ledninger som følge af stormvejr. Derfor satte energiselskabet NRGI fokus på at øge forsyningssikkerheden og har opnået stor succes med dette, da sidste års tal var helt nede på 11 minutter.

Energiselskabet valgte at grave el-ledninger i jorden og dermed ikke lade dem være påvirket af vinden. NRGI investerede i 2008 396 millioner kr. i infrastrukturen, hvoraf de fleste penge gik til at grave ledninger ned, fremgår det af energiselskabets årsrapport fra 2008.

NRGI fortsætter arbejdet
93% af NRGIs 200.000 kunder mener nu, at den nuværende leveringssikkerhed er tilfredsstillende, men energiselskabet vil i de kommende år fortsætte arbejdet med forsyningssikkerheden.

Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi udtaler til Århus Stiftstidende "For selv om det er de færreste kunder, der reelt oplever strømsvigt, så er vi ikke herre over storme og dårligt vejr. Derfor skal alle vores ledninger i jorden og det arbejde fortsætter i de kommende år, hvor vi vil kabellægge de sidste luftledninger på 15 kV, hvilket betyder, at leveringssikkerheden øges yderligere".


Kilde: Århus Stiftstidende den 19. oktober  2009, Østjylland, side 7.