Del artikel Print
Klimaændringer vil koste havnebyer dyrt

Klimaændringer vil koste havnebyer dyrt

Ny rapport fra stort finansselskab og Verdensnaturfonden(WWF) konkluderer, at havspejlsstigninger vil koste havnebyer over 124 billioner kr. i 2050. Det skriver Politiken.

Forsikringsselskabet Allianz og Verdensnaturfonden har fået det britiske klimaforskningsinstitut Tyndall-centeret til at regne på, hvor meget forskellige konsekvenser af klimaændringerne vil koste samfundsøkonomien. Resultaterne er netop udgivet i rapporten Major Tipping Points in the Earth's Climate System and Consequences for the Insurance Sector.

Ud over at truslen mod kystbyerne peger rapporten også på tørke i det sydvestlige USA, vandmangel i Amazonas regnskov og tørkeperioder i Indien som væsentlige konsekvenser af klimaforandringerne på globalt plan.

Den største økonomiske trussel er mod kystbyerne, hvor værdierne, der er på spil, i verdens 136 mega-kystbyer svarer til 124 billioner i 2050.

 - Som forsikringsselskab og investor er vi nødt til at forberede vore klienter på disse scenarier så længe vi stadigt har mulighed for at handle, hedder det i en udtalelse fra Allianz' genforsikringsselskabs direktør, Clemens von Reichs.

Kilde: Politiken.dk, 23/11 2009, Klimaskift vil koste havnebyer enorme summer