Marts

Seminar om tilpasning til fremtidens klima

30. marts 2009
D. 30 marts var en lang række eksperter, kommuner, borgere og virksomheder samlet til seminaret ”Tilpasning til fremtidens klima” i Eigtveds Pakhus i København.

Overblik over dansk klimaforskning styrker den kommende indsats

30. marts 2009
En mindre del af både de offentlige og de private forskningskroner går til forskning i klima og i klimatilpasning. Det viser en ny rapport fra d. 30 marts. 2009.

Klimatilpasning med grønne tage

22. marts 2009
Grønne tage kan forebygge og afhjælpe klimaforandringernes konsekvensers og skal derfor indtage en langt større plads i fremtidig byggeri, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Solvarme skal afkøle bygninger

20. marts 2009
Energi Fyn kan i denne uge præsentere deres nye kontordomicil, som skal køles af verdens første ventilationsanlæg drevet på solvarme.

Klimaændringer truer fugle

17. marts 2009
I følge en forskergruppe vil fremtiden byde på færre fuglesang i forårsaftenerne i Sverige på grund af klimaforandringerne.

Vadehavet modstår havstigninger

15. marts 2009
Danske forskere har vist, at Vadehavet i de seneste 8.000 år har modstået en havstigning på 17 meter. Forskerne undersøger nu, om Vadehavet er i stand til at klare fremtidige klimaudfordringer.

Digesikkerhed et tveægget sværd

15. marts 2009
Ny videnskab viser, at havene vil stige op til én meter frem til år 2100, men Kystdirektoratet vurderer, at de mest akutte problemer, som klimaforandringerne skaber, vil finde sted bag ved digerne.

Handlingsplan skal sikre Juelsminde mod oversvømmelser

14. marts 2009
Juelsminde er i risiko for at blive oversvømmet, hvis man skal følge FN’s klimapanels forudsigelser om vandstanden mod slutningen af dette århundrede. En ny handlingsplan skal sikre byen mod disse oversvømmelser ved bl.a. at forhøje og forlænge diger.

Klimaet koster skovdriften dyrt

13. marts 2009
Klimaforandringernes temperaturstigninger vil påvirke skovdriften, så skovdriften i Europa alene vil koste 1.500 mia. kroner.

Greve Kommune tager klima alvorligt

11. marts 2009
I løbet af de næste 11 til 14 år vil samtlige byområder i Greve Kommune klimatilpasses i form af en justering af afstrømningsforholdene for at undgå fremtidige oversvømmelser.
Viser 1 - 10 ud af 17