Juni

Havene stiger mere end forudset af FN

30. juni 2009
Havene vil stige dobbelt så meget som forudset af FN, mener en dansk klimaforsker, som baserer sin mening på klimaresultater i en ny svensk rapport.

Ministerrådet godkender EU's hvidbog for klimatilpasning

25. juni 2009
EU's klima- og miljøministre har i dag godkendt vedhæftede rådskonklusioner vedr. EU's hvidbog for klimatilpasning

Ny rapport om klimahensyn i politikdannelsen

25. juni 2009
En ny rapport fra det europæiske netværk: Partnership for European Environmental Research (PEER) analyserer politikdannelse på klimaområdet i europæiske lande. Danmarks Miljøundersøgelser ved Aarhus universitet har bidraget til rapporten.

Ny analyse af klimatilpasningsstrategier i Europa

25. juni 2009
En ny rapport fra det europæiske netværk: Partnership for European Environmental Research (PEER) analyserer klimatilpasningsstrategier europæiske lande. Danmarks Miljøundersøgelser ved Aarhus universitet har bidraget til rapporten.

Studie om København på stor konference om klimatilpasning

25. juni 2009
OECD præsenterer studie om klimatilpasning for Storkøbenhavn på international konference arrangeret af Verdensbanken

Klimaforandringer vil påvirke det danske grundvand

24. juni 2009
I Jylland vil grundvandsstanden stige og åerne vil få en større vandføring, mens der på Sjælland kan risikeres en formindskelse af grundvands-ressourcen, hvilket vil blive en udfordring for Hovedstadens vandforsyning.

Ny rapport om den fremtidige forskning i klimatilpasning

24. juni 2009
Koordineringsenheden for Forskning i Klimatilpasning (KFT) har netop fremlagt en rapport, der forslår hvilke områder, der skal forskes i klimatilpasning

Hedensted Kommune fremlægger den klimatilpassede kommuneplan

19. juni 2009
Hedensted Kommune i Østjylland fremlægger den 1. juli et forslag til kommuneplanen for 2009, og klimatilpasning har fået en central rolle i planlægningen af kommunens arealer.

Behov for nye tilpasningsplaner i Hillerød

19. juni 2009
Kommunens hidtidige planer for at tilpasse sig fremtidens store mængder vand er blevet overhalet indenom af de 120 mm, der faldt i sidste uge. Det skriver Ingeniøren 19/6.

Nye britiske klimascenarier

19. juni 2009
Den britiske regering har netop fremlagt nye klimascenarier, der skal vise sandsynligheder for klimaændringer til gavn for planlægningen i det britiske samfund.
Viser 1 - 10 ud af 14