Del artikel Print
Dansk Byggeri vil have fokus på kloakkerne

Dansk Byggeri vil have fokus på kloakkerne

Dansk Byggeri opfordrer nu kommunerne og regeringen til at foholde sig nærmere til kloakkerne, som følge af de forudsagte øgede mængder nedbør.

DMI forudsiger at omfanget af de såkaldte ekstremregnshændelser vil øges med 20-30% i de kommende 60 år og derfor er det nødvendigt at kloaknettet, landet over, vedligeholdes grundigt, skriver Lokal-Bladet Budstikken Vejle.

Dansk Byggeri opfordrer nu kommuner og regering til at sætte fokus på kloaknettet, efter Akademiet for Tekniske Videnskaber (ATV) skønner, at kommunerne manglede at udføre renoveringer for ca. 12 mia. kr. i 2008.

Ifølge Dansk Byggeri skal kommunerne som minimum opfylde kravene, der beskrives i investeringsplanerne. Miljøbeskyttelsesloven siger, at kommuner skal udarbejde spildevandsplaner, som skal indeholde planer om fornyelser af kloaknettet, men  kun 6 ud af 10 kommuner lever op til dette.

Branchedirektør i Dansk Byggeri, Niels Nielsen, udtaler til Lokal-Bladet Budstikken Vejle "Kommunerne bør opprioritere fornyelse og renovering af kloakkerne, for selvom kloakkerne er nedgravede og ude af syne, er konsekvenserne af investeringsefterslæbet i kommunerne særdeles synlige og ubehaglige". Kloakker, der ikke er vedligeholdt, kan nemlig føre til konsekvenser som oversvømmelser, stigende forsikringer og forurenet grundvand. Den ekstreme nedbør i 2007 som flere steder i landet blev mærket af løb op i 300 mio. kr., og derfor mener Dansk Byggeri, at kommuner bør tvinges til at handle. 


Kilde: Lokal-Bladet Budstikken Vejle, den 8. juli 2009, 1. sektion, side 28.