Del artikel Print
Engelsk portal om klimatilpasning i Danmark

Engelsk portal om klimatilpasning i Danmark

De væsentligste dele af klimatilpasning.dk er nu blevet oversat og vil bl.a. blive præsenteret under COP15

Nu kan professionelle inden for klimatilpasning i andre lande finde viden om klimaændringerne og klimatilpasning i Danmark. Det kan de på en engelsk version af den nationale portal klimatilpasning.dk. Her kan de også finde konkrete eksempler på, hvordan man allerede har tilpasset sig både fra statens side, i de danske kommuner og blandt borgerne. Det vil styrke erfaringsudvekslingen og samarbejdet om klimatilpasning i Europa.

Der har siden lanceringen af klimatilpasning.dk i januar 2009 været stor interesse for den danske portal i vores europæiske nabolande. Det skyldes, at flere lande har eller er ved at udvikle lignende portaler om klimatilpasning.

Udover interessen for dansk viden om, hvordan man helt konkret griber klimatilpasning an, er erfaringsudveksling vigtig i denne opbygningsfase. Fra EU's side er man nu gået i gang med at etablere et clearing-center, en europæisk klimatilpasningsportal, som skal supplere den viden, der ligger i de nationale portaler og især fokusere på de regionale klimaændringer og behovet for klimatilpasning på tværs af landegrænser.