Del artikel Print
Allergifremkaldende bynke blomstrer nu

Allergifremkaldende bynke blomstrer nu

Vær med til at bekæmpe allergi og udryd planten bynkeambrosie i din have. Planten har fået bedre vækstbetingelser i det varmere klima.

Bekæmpelse af bynke ambrosie før blomstring, som finder sted fra sidst i august og hen i oktober måned er vigtig for at hindre en eventuel frøsætning og spredning af planten. Bynke ambrosie er blandt den kategori af planter, der er allermest allergifremkaldende. Derfor er det en god idé netop nu at undersøge din have for bynke-ambrosie. Planten har bregneagtige blade og musehalelignende blomster, og kan blive ca. en meter høj.


Bynke Ambrosie. Foto: Carsten Ambelas Skjøth, DMU Aarhus Universitet

Finder du den, så træk den op med rode, brænd den eller smid den i en sæk til forbrænding. Da plantens saft også kan give allergiske reaktioner anbefales det at tage handsker på, når man river planten op.

Klimaforandringerne bidrager til udbredelsen af bynke ambrosie
Bynke Ambrosie kommer oprindeligt fra Nordamerika. Den har tidligere ikke kunne sprede sig i det danske klima pga. for lave temperaturer. I de senere år har arten dog bidt sig fast enkelte steder, da vækstsæsonen er blevet længere og somrene varmere.