Nyhedsbrev - klimatilpasning.dk
Nyhedsbrev | 07-07-2014
Del artikel Print
Nyhedsbrev - klimatilpasning.dk

 

Vandsselskaberne er med til at lave klimaveje og grønne områder
Siden 2013 har spildevandsselskaberne haft mulighed for at medfinansiere klimatilpasning. Mange er allerede sprunget på vognen og har fået godkendelse til at gennemføre nye og spændende projekter. Vi har samlet en lang række  gode eksempler.

 

 

 

Vejledning til risikostyringsplaner
Ny vejledning beskriver, hvordan kommunerne kan lave risikostyringsplaner for at undgå ekstreme oversvømmelser fra hav, fjorde, søer og vandløb. Naturstyrelsen har sammen med Kystdirektoratet udgivet  Vejledning til udarbejdelse af risikostyringsplaner. Vejledningen skal hjælpe 22 kommuner til at udarbejde risikostyringsplaner. Det drejer sig om kommuner, der i henhold til EU's oversvømmelsesdirektiv har fået udpeget særligt oversvømmelsesudsatte områder. Kommunerne skal offentliggøre deres forslag til risikostyringsplaner senest i december 2014. 

 

 

 

Klimatilpasning.dk udvides med sektor om transport
Klimatilpasning.dk har fået en spritny selvstændig sektorindgang om transport. Derudover er siderne om Byggeri samt Vand og Plan blev udvidet og opdateret. Du kan finde alt det nye materiale og meget mere spændende inspiration her.  

 

Sektorer 

 

 

Interaktivt kort over kommunernes klimatilpasningsplaner
Du kan nu finde link til mange af kommunernes klimatilpasningsplaner, strategier med mere direkte på kommunekortet. Klik på din kommune og se hvor langt den er kommet i kampen for at leve med klimaet. Du kan finde kortet her. Kortet opdateres løbende. 

 

 

 

Gratis klimatilpasningstjek fortsætter
Er du klar, når skybruddet kommer? Skybrudssæsonen er over os, og ordningen med gratis klimatilpasningstjek fortsætter. Du kan finde firmaer, der tilbyder tjekket her.

 

Bjarne_Gratis_foside.jpg

   
Miljøministeriet
Naturstyrelsen
Haraldsgade 53,
2100 København Ø

Tlf.: 72 54 30 00
klimatilpasning@mst.dk