Del artikel Print
Skybrudssikring af bygninger

Skybrudssikring af bygninger

Er du nervøs for, hvordan din bolig vil tackle fremtidens klimaforandringer? Ønsker du råd om, hvordan du klimatilpasser, så kælderen holder tør, og der er vand til græsplænen? Så kom til konference om skybrudssikring af bygninger den 11. september 2013.

De kraftige oversvømmelser i København i juli 2011 og året efter i Aarhus har medført, at der nu er øget fokus på, hvordan man skal sikre sig mod lignende katastrofer. Oversvømmelserne i 2011 har kostet hen mod 6 milliarder kroner for forsikringsselskaberne. 

Ændret lovgivning medfører, at alle kommuner nu er i gang med at lave klimaplaner. Det vil dog vare mange år endnu, før disse klimaplaner får effekt, og hvad skal man så gøre i mellemtiden?

 

Her er det nødvendigt, at boligejere kommer på banen og gennemgår deres bygninger med henblik på at sikre sig mod fremtidige oversvømmelser. 

Teknologisk Institut og Orbicon har gennemført et projekt om skybrudssikring af bygninger. Projektet er finansieret af Realdania, Forsikring & Pension, Gentofte og Gladsaxe kommuner, KAB og Boligforeningen 3B. I projektet er et større antal bygninger gennemgået med henblik på skybrudssikring, og erfaringer fra disse bygningsgennemgange er samlet i en anvisning om skybrudssikring af bygninger.

 

Kælderoversvømmelse er borgernes eget problem, og der er netop kommet nye regler for højvandslukker. Regler og gode råd om sikring mod kælderoversvømmelser er udgivet i en separat anvisning, der angiver, hvordan pumper og højvandslukker kan og må anvendes.

 

Begge anvisninger udleveres på konferencen.