Del artikel Print
Konference i Australien om fremtidens klimatilpasning

Konference i Australien om fremtidens klimatilpasning

Stor international konference om fremtidens klimatilpasning afholdes i Australien nær Brisbane den 29. juni - 1. juli.

 

Australiens National Climate Change Adaptation Research Facility og CSIRO Climate Adaptation Flagship er værter for en af de første internationale fora, som vil fokusere udelukkende på klimaændringernes konsekvenser og klimatilpasning. På konferencen vil forskere og beslutningstagere fra hele verden dele forskningstilgange, metoder og resultater i deres arbejde med klima- og klimatilpasning.

Nye koncepter i tilpasning
Emnet klimatilpasning er under hastig forandring. Oprindeligt knyttes klimaarbejdet til det naturvidenskabelige fagfelt, men klimatilpasning er i dag primært anerkendt som en samfundsvidenskabelig og social proces. En tværfaglig tilgang til klimaforandringerne og tilpasning er derfor nødvendig for at integrere det natur- og samfundsvidenskabelige arbejde i samspillet mellem klima, miljø og samfund. 

Konferencen vil byde på plakater og mundtlige præsentationer om klimaforskning fra hele verden. Præsentationerne vil afspejle et bredt spektra af klimaarbejdet lige fra udførelsen af videnskabelige vurderinger til samfundsbaseret klimatilpasning og studiet af institutioner og god regeringsførelse.

Konferencen vil give et inblik i forskningens bidrag til klimatilpasning, planlægning og politikdannelse, samt i hvordan en robust beslutningsproces i klimatilpasningen kan fortsætte på trod af usikkerheden om klimaændringernes nøjagtige udvikling og effekter.

Thomas Birk, Københavns Universitet
Ph.d.-studerende ved Institut for Geografi og Geologi, Københavns Universitet, Thomas Birk, vil holde en mundtlig præsentation på dag 2 (kl. 11:00-12: 30pm). Præsentationen hedder: Små i en lille østat: følgerne af tilpasningen til klimaforandringen for menneskers sikkerhed i Salomonøerne.