Del artikel Print
Grøn udstilling i New York med dansk bidrag

Grøn udstilling i New York med dansk bidrag

American Center for Architecture i New York vil dette forår huse Copenhagen Solutions – en fremvisning af danske cleantech-løsninger. Danske virksomheder deltager i udstillingen gennem Danish Cleantech Hub.

Udstillingen Copenhagen Solutions inviterer byplanlæggere til at opleve en række af de initiativer og løsninger, der gør det muligt for København at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad. For New York by, som i høj grad efterspørger innovative løsninger på klimaforandringer, falder Copenhagen Solutions så at sige på et tørt sted.

 

DI's Danish Cleantech Hub (DCH), som arbejder mod at fremme kommercialiseringen af dansk cleantech i New York, har fået adgang til Copenhagen Solutions og har opfordret danske virksomheder til at deltage i udstillingen som en del af DCH's aktivitetsprogram. Gennem fotos, fakta og et væld af projekt-eksempler vil virksomhederne kan virksomhederne demonstrere deres teknologier for beslutningstagerne i New York.

 

"Det er en unik chance for at synliggøre danske løsninger og sætte agendaen lokalt i New York. Og så foregår det på det velrenommerede American Institute of Architechture, hvor byens topfolk mødes for at få inspiration", siger DI's kontorchef i USA, Kinga Szabo.

 

DI sætter særligt fokus på vand
Dansk Industri i USA vil i tæt samarbejde med generalkonsulatet i New York bruge Copenhagen Solutions som en platform til at fremhæve danske virksomheders kompetencer inden for vand. Beskyttelse mod oversvømmelser udgør nemlig en af de største klimaudfordringer, som New York står over for. Risikoen for fremtidige orkaner som 2012's 'Sandy' kombineret med kraftigere nedbør og stigende vandstande gør, at byen må tage drastiske skridt for at sikre sig.

 

Løsninger og teknologier inden for vand er derfor på agendaen i New York, og med FN's International Water Day den 22. marts udgør Copenhagen Solutions en oplagt platform for at vise New York, hvad Danmark kan på vandområdet.