Del artikel Print
Bustur: Klimatilpasning i København

Bustur: Klimatilpasning i København

Kom helt tæt på Københavns klimatilpasningsstrategi, når projektchef i Københavns Kommune, Jan Rasmussen, tager deltagere rundt til et udvalg af klimatilpasningsprojekter.

Brug en eftermiddag på at komme helt ind i maskinrummet for Københavns klimatilpasningsplan. Med udgangspunkt i konkrete projekter fortæller Jan Rasmussen om tilblivelsen af klimatilpasningsplanen. På turen gennemgås et udvalg af eksempler og de udfordringer, som kommunen har oplevet undervejs - internt såvel som eksternt.

 

Eftermiddagen begynder i Dansk Arkitektur Center, hvor Ingeborg Christiane Hau, der er kurator på udstillingen 'Regnen kommer', viser rundt.

 

Herefter køres deltagerne i bus ud i byen, hvor Jan Rasmussen er ved mikrofonen og undervejs fortæller om implementeringen af Københavns klimatilpasningsplan, der tilbage i 2013 vandt den internationale designpris Index Award for sit innovative arbejde med klimatilpasning. Ved hvert projekt tage nøglepersoner bag projektet imod.

 

Undervejs er der stop ved Tåsinge Plads i Skt. Kjelds Kvarter på Østerbro og ved Sankt Annæ Plads, hvor fagpersoner bag projekterne folder historien ud om arbejdsprocessen, udfordringerne og de konkrete løsninger.

 

Endelig går turen gennem Ørestad, en klimasikret ny bydel i København.

 

Busturen er et fagligt indspark og en illustration af, hvordan klimatilpasning kan give os bedre byer, når regnen kommer.

 

Turen er arrangeret af Dansk Arkitektur Center og koster 185 kroner. Tilmelding er mulig via linket til højre.