Lokal klimatilpasningsprofil
Del RSS RSS Print

Lokal klimatilpasningsprofil

Kickstart kommunens klimaarbejde med en lokal klimatilpasningsprofil.

Står din kommune for at skulle i gang med at udarbejde en klimastrategi? Er det hele nyt for jer? Så er en lokal klimatilpasningsprofil et godt sted at starte.

KL og Miljøstyrelsen stiller et værktøj til rådighed, som kan give dig og din kommune et indledende overblik over kommunens sårbare områder. Samtidig viser værktøjet, hvilke typer konsekvenser kommunen kan risikere at skulle håndtere, hvis I ikke får tilpasset jer vejrekstremerne i tide.

Den lokale klimatilpasningsprofil er et enkelt værktøj til beslutningsstøtte. Og den lokale klimatilpasningsprofil er god til at skabe dialog og samarbejde mellem forvaltningerne, det politiske niveau og andre interessenter.

Du kan finde værktøjet i dokumenterne til højre. Her kan du også finde gode råd og erfaringer fra Middelfart, som har testet værktøjet.

En lokal klimatilpasningsprofil betyder en god start på kommunens arbejde klimatilpasning. 

  • den er hurtig og nem at arbejde med
  • den kræver ikke ekspertviden
  • den koster ikke store ressourcer
  • den er nem at kommunikere og et godt grundlag for dialog inden for og uden for kommunen.

 
Vi hører meget gerne fra jer
Hvis jeres kommune vælger at udarbejde en lokal klimatilpasningsprofil, hører vi meget gerne fra jer. I det tilfælde kan vi præsentere jeres arbejde her på siden til inspiration for andre kommuner.

Hvis du spørgsmål til, hvordan I kommer i gang med at bruge værktøjet, eller har du generelle kommentarer, så send en mail til

LOADEMAIL[klimatilpasning]DOMAIN[nst.dk]Naturstyrelsen