Eksempler på klimatilpasning - Landbrug
Del RSS RSS Print

Eksempler på klimatilpasning - Landbrug

Her kan du læse om eksempler på tilpasning i landbruget.
Viser 1 - 5 ud af 5
Sydfyn giver hjælpende hånd til hasselmusen
Sydfyn giver hjælpende hånd til hasselmusen 3.december 2015
Hasselmus, birkemus og flagermus er blandt de arter, som nyder godt af et projekt, der hjælper dyrelivet med at tilpasse sig klimaforandringerne. Projektet skal tilskynde især landmænd til at pleje læhegn på en måde, der skaber gode betingelser for planter og dyreliv. På den måde bliver de levende hegn til korridorer, som dyrene kan bruge til at søge hen, hvor betingelserne er gode. Dermed undgår de at bukke under, når forandringerne i klimaet gør deres nuværende levested dårligere for dem. Projektet, der er støttet af EU, udnytter gode erfaringer fra Tyskland. De tyske metoder har vist sig gunstige, og kommer nu danske dyr og planter til gode.
Læs mere
Slyngning af å i Haarby reducerer risiko for oversvømmelse
Slyngning af å i Haarby reducerer risiko for oversvømmelse 3.december 2015
Haarby i Assens Kommune har af og til haft problemer med oversvømmelse på grund af forhøjet vandstand i Haarby Å. Nu er der etableret et vådområde nord for byen, hvor vandløbet er blevet snoet og to nye søer etableret. Vådområdet virker som en buffer ved kraftig regn og reducerer risikoen for oversvømmelse i byen.
Læs mere
Danskproduceret vin har gode fremtidsudsigter
Danskproduceret vin har gode fremtidsudsigter 4.februar 2014
Det ændrede klima har forbedret betingelserne for vindyrkning i Danmark. I det seneste årti er arealet med vindruer i Danmark fordoblet som følge af de stigende temperaturer. (Opdateret)
Læs mere
Majs flytter ind på markerne
Majs flytter ind på markerne 15.november 2011
Dyrkningsarealet for fodermajs er mangedoblet på få årtier. Majs giver, med de rette temperaturforhold, større udbytte end korn. Majs har tilmed potentiale som afgrøde til bioenergi.
Læs mere
Landmand høster to gange på et år
Landmand høster to gange på et år 19.juni 2009
På Mors har Herluf Hensberg taget forsmag på fremtidens landbrug i et ændret klima til stor inspiration for hans kolleger.
Læs mere
Viser 1 - 5 ud af 5
Gå til de nyeste eksempler