Kan klimatilpasning skabe sjovere byer?
Del RSS RSS Print

Kan klimatilpasning skabe sjovere byer?

VANDPLUS er et partnerskab mellem Lokale og Anlægsfonden og Realdania i samarbejde med Naturstyrelsen. Til sammen er der blevet uddelt 12 millioner kroner til i alt fire projekter, der viser, at det er muligt at gennemføre klimatilpasningsprojekter og samtidig skabe helt nye værdier i byerne for borgerne.


De udvalgte projekter i henholdsvis Viborg, Gladsaxe, Solrød og Frederiksberg demonstrerer og undersøger, hvordan klimatilpasning kan kobles med sociale og bevægelsesmæssige tiltag, som gør vores byer sjovere og bedre at bo i.
 

I perioden januar 2013 og frem til udgangen af 2015 har de fire projekter arbejdet intensivt med at udvikle mulighederne for at skabe klimatilpasning med merværdi. Det har krævet nye samarbejdsformer, innovative arkitekter og ingeniører og ikke mindst hårdt arbejde. VANDPLUS handler nemlig om at identificere de muligheder for synergi og dobbeltanvendelse, der ligger i vores byrum. Det handler ikke alene om at håndtere regnvand, men om hvordan vi samtidig udvikler vores byer, så de bliver mere sociale, aktive og klimarobuste. Her på siden kan du finde inspirationsoplæg, artikler og rapporter, der udforsker de utallige muligheder for samarbejde og dobbeltanvendelse, der ligger i vores byer samt hvordan man får økonomien til at hænge sammen.

Senest redigeret: 18-11-2015

Viborg: Sønæs

Gladsaxe: Vand på sidelinjen

Frederiksberg: BYENS VAND

Solrød: KILEN