Kan klimatilpasning skabe sjovere byer?
Del RSS RSS Print

Kan klimatilpasning skabe sjovere byer?

VANDPLUS er et partnerskab mellem Lokale og Anlægsfonden og Realdania i samarbejde med Naturstyrelsen. Tilsammen har de uddelt 12 millioner kroner til i alt fire projekter, der skal vise, at det er muligt at gennemføre klimatilpasningsprojekter og samtidig skabe helt nye værdier for borgerne og byerne.

De fire udvalgte projekter i Viborg, Gladsaxe, Solrød og Frederiksberg demonstrerer og undersøger, hvordan klimatilpasning kan kobles med sociale og bevægelsesmæssige tiltag, som gør vores byer sjovere og bedre at bo i.
 
Fra d.16. januar og frem til d. 6. april sætter Dansk Arkitekturcenter fokus på regnvandet med udstillingen 'Regnen kommer - hvordan klimatilpasning giver os bedre byer'. Udstillingen gennemgår både den historiske baggrund og sætter fokus på de udfordringer, som vi står med nu, ligesom den viser en lang række løsninger, som arbejder med håndtering af vand i byrummet på forskellig vis. De fire VANDPLUS-projekter spiller en central rolle i udstillingen, hvor de med hvert deres fokus vil illustrere, hvordan klimatilpasning kan skabe smukke, aktive, grønne og samtidig sikre byer. Læs mere omkring udstillingen og de arrangementer der afholdes i forbindelse hermed.
 
Se hvorfor miljøminister Kirsten Brosbøl, direktør for Realdania Hans Peter Svendler og direktør for Lokale og Anlægsfonden Torben Frølich er gået sammen om at iværksætte VANDPLUS.

 

 

 

    

 

 

Senest redigeret: 11-03-2015

Frederiksberg: BYENS VAND

Gladsaxe: Vand på sidelinjen

Viborg: Sønæs

Solrød: KILEN