Kan klimatilpasning skabe sjovere byer?
Del RSS RSS Print

Kan klimatilpasning skabe sjovere byer?

VANDPLUS er et partnerskab mellem Lokale og Anlægsfonden og Realdania i samarbejde med Naturstyrelsen. Tilsammen har de uddelt 12 millioner kroner til i alt fire projekter, der skal vise, at det er muligt at gennemføre klimatilpasningsprojekter og samtidig skabe helt nye værdier for borgerne og byerne.

De fire udvalgte projekter i Viborg, Gladsaxe, Solrød og Frederiksberg demonstrerer og undersøger, hvordan klimatilpasning kan kobles med sociale og bevægelsesmæssige tiltag, som gør vores byer sjovere og bedre at bo i.
 

I to år har de fire projekter arbejdet intensivt med at udvikle mulighederne for at skabe klimatilpasning med merværdi. Det har krævet nye samarbejdsformer, innovative arkitekter og ingeniører og ikke mindst hårdt arbejde. De fire projekter har gjort sig en række vigtige erfaringer, organisatorisk såvel som på det fysiske plan, og derfor samler VANDPLUS-sekretariatetover det næste halve år op på de gode erfaringer og læringer, som gives videre ved afslutningskonferencerne i november. I menuen til højre kan du læse invitationen og programmet samt tilmelde dig konferencen.

 

VANDPLUS handler om at identificere de muligheder for synergi og dobbeltanvendelse, der ligger i vores byrum. Det handler ikke alene om at håndtere regnvand, men om hvordan vi samtidig udvikler vores byer, så de bliver mere sociale, aktive og klimarobuste. Nedenfor finder du et inspirationsoplæg fra arkitekten Søren Enevoldsen, der på den første VANDPLUS-konference fortalte om de utallige muligheder for dobbeltanvendelse, der ligger i vores byer.

 

 

Senest redigeret: 25-06-2015

Frederiksberg: BYENS VAND

Gladsaxe: Vand på sidelinjen

Viborg: Sønæs

Solrød: KILEN